Hvordan vedlikeholde benkeplate i ekte stein

Hvordan vedlikeholde benkeplate i ekte stein

  • Post category:Benkeplate

Benkeplate i stein, granitt og kompositt, er svært enkle å vedlikeholde og er av høy kvalitet som holder benkeplaten fin i årevis. Det er derimot noen ting du bør tenke på for vedlikehold av benkeplate i stein. Her får du de beste rådene til hvordan bevare steinplaten like vakker i mange år fremover.

Tips 1: Velg naturstein
Ønsker du en benkeplate som holder seg vakker i årevis er første anbefaling å velge benkeplate i naturstein – granitt eller kompositt. Dette holder mye lengre enn for eksempel benkeplate i laminat.

Tips 2: Ikke bruk sterke kjemikalier
Alfastone kompositt og naturstein granitt krever minimalt av rengjøring og vedlikehold. For daglig rengjøring, bruk en varm og fuktig mikrofiberklut. Dersom det forekommer vanskelige flekker eller overflate – fett, har Løvaas Naturstein egne pleieprodukter spesielt egnet for benkeplater i stein.

vedlikehold og pleie av benkeplater i stein
Pleieserie for steinplater får du kjøpt hos Løvaas Naturstein.

Vi anbefaler deg å teste ut pleieserien fra Løvaas for kjøkkenbenk og baderom. To av våre «must have» i skapet for å bevare benkeplaten i stein:

  • Løvaas Nano Cream Cleaner er et unikt rengjøringskrem som angriper vanskelige flekker på overflaten av benkeplaten uten å skade poleringen. De små partiklene i kremen trenger gjennom porene på steinen hvor vanlige vaskemiddel ikke når.
  • Løvaas Stone Cleaner er en genial spray som renser, polerer og beskytter effektivt marmor, granitt- og komposittbenkeplater. Fjerner umiddelbart fett, skitt og smuss som har festet seg til benkeplaten og etterlater en blank og ripefri benk med glans. Poleringsmiddelet i sprayen hindrer sot, fingeravtrykk og vann til å trenge gjennom overflaten.

Tips 3: Bruk skjærefjøl
Benkeplater i stein skal tåle høy varme, men vi anbefaler å alltid bruke skjærefjøl etter gryte underlag. Da er man på den sikre siden og slipper risikoen for fargeendring og riper i platen.

Tips 4: Velg smart utskjæring
Ønsker du lite renholdsarbeid bør du tenke på utskjæring til vask og koketopp. Jo mindre kanter og groper, jo mindre smuss kan feste seg. Underlimt vask med innvendig polert kant er et eksempel på smart løsning, som gjør det enkelt å sope for eksempel brødsmuler fra benk til vask uten å få smuler i skjøtene.

Ta kontakt med oss dersom du har flere spørsmål rundt vedlikehold og pleie av benkeplate. Vi kan komme med gode råd og smarte ideer for ditt hjem.