Hvordan vedlikeholde benkeplaten

Hvordan vedlikeholde benkeplaten

Benkeplate i stein, granitt og kompositt, er svært enkle å vedlikeholde og er av høy kvalitet som holder benkeplaten fin i årevis. Det er derimot noen ting du bør tenke på for vedlikehold av benkeplate i stein.

Tips 1: Velg naturstein
Ønsker du en benkeplate som holder seg vakker i årevis er første anbefaling å velge benkeplate i naturstein – granitt eller kompositt. Dette holder mye lengre enn for eksempel benkeplate i laminat.

Tips 2: Ikke bruk sterke kjemikalier
Alfastone kompositt og naturstein granitt krever minimalt av rengjøring og vedlikehold. For daglig rengjøring, bruk en varm og fuktig mikrofiberklut. Dersom det forekommer vanskelige flekker eller overflate – fett, har Løvaas Naturstein egne pleieprodukter spesielt egnet for benkeplater i stein.

Tips 3: Bruk skjærefjøl
Benkeplater i stein skal tåle høy varme, men vi anbefaler å alltid bruke skjærefjøl etter gryte underlag. Da er man på den sikre siden og slipper risikoen for fargeendring og riper i platen.

Tips 4: Velg smart utskjæring
Ønsker du lite renholdsarbeid bør du tenke på utskjæring til vask og koketopp. Jo mindre kanter og groper, jo mindre smuss kan feste seg. Underlimt vask med innvendig polert kant er et eksempel på smart løsning, som gjør det enkelt å sope for eksempel brødsmuler fra benk til vask uten å få smuler i skjøtene.

Lukk meny