Hva koster en gravstein?

Hva koster en gravstein?

  • Post category:Gravstein

Ettersom Løvaas Naturstein unngår fordyrende mellomledd, kan vi operere med en lavere salgspris. Men hva koster en gravstein egentlig? Etter mange års drift med direkteimport av granittsteiner, har Løvaas erfart at det ofte er store prisforskjeller i markedet for bortimot identiske gravminner.

– Vi kalkulerer en pris på våre steiner basert på våre reelle kostnader og plusser på et forsvarlige tillegg for at det skal kunne være butikk i dette. Likevel opplever vi stadig at prisene våre er betydelig lavere enn hos mange andre leverandørene. Det kan ofte dreie seg om 5000 til 10.000 kroner, i enkelte tilfeller enda mer.

Vi har full forståelse for at valg av gravstein kan være en tung prosess, preget av sorg og savn. Løvaas mener det likevel er flere gode grunner til å tenke gjennom valg av leverandør, fremfor å bare forholde seg til tilbud formidlet av begravelsesbyråene.

Vanskelig å få oversikt

Det er ofte vanskelig å få et tydelig bilde av hvor mye koster en gravstein fordi ulike begravelsesbyråer og leverandørene opererer med ulike rabatter, sjulte kostnader eller ufullstendig prisliste.

Variasjonen fra leverandør til leverandør er stor, og hos mange opplever kunden å måtte betale for diverse nødvendigheter som tillegg. Det kan være at vase er inkludert, men kunden ikke ønsker vase, eller fastpris for tekst som blir unødvendig dyrt for korte navn, siden leverandør tar høyde for de lengste navnene. Derfor har vi laget en oversikt over hva som inkluderes i prisen hos Løvaas, så du kan sammenligne med våre konkurrenter.

Men hva koster en gravstein da?

Den beste måten å finne eksakt pris er å bruke vår gravsteinkomponator. Her kan dere komponere gravstein i fred og ro, og får ut en konkret pris på akkurat det utseendet dere ønsker. Er det noe dere ikke vil ha, betaler dere heller ikke for det.

I gravsteinskomponatoren får du til slutt en liste over alt som er inkludert, pris på hver enkelt komponent og en totalpris.

DETTE ER INKLUDERT I PRISEN:

Hos Løvaas Naturstein gjelder helpolering HELE steinen og dette er inkludert i alle gravstøtter fra oss. Helpolering gir et penere utseende, men har også en funksjon av å ivareta og vedlikeholde steinen. De fleste leverandører av gravstein lokker med at prisen inkluderer helpolering, men mange oppdager forsent at dette ofte kun gjelder forsiden.

Helpolert overflate hindrer mose, alger og smuss å gro fast i steinen. Vi vet at kundene setter pris på lite vedlikehold. Les om hvordan vedlikeholde steinen her.  En gravstein skal stå solid gjennom alle årstider og vare i flere tiår. Våre steiner leveres med 50 års materialgaranti.

Vi sender inn alt av nødvendig søknader og papirarbeid knyttet til gravferdloven. Kjøper du gravstein hos oss er det klart vi skal sørge for at den er godkjent for bruk og at papirer er i orden – uten ekstra kostnad.

Sikring av steinen forskriftsmessig med to rustfrie bolter mellom sokkel og stein, er inkludert i arbeidet hos oss når du bestiller gravstein fra Løvaas Naturstein.

Det er inkludert gratis levering i Bergen. For montering utenfor Bergen be om pris.

Det er inkludert montering. Vi tar oss av det praktiske, så dere kan bruke tiden med familien og det som betyr noe.

DETTE ER IKKE INKLUDERT:

Lykter, vaser og ornamenter som kan vise på noen bilder er ikke inkludert, da det er valgfritt og modellene er mange.

Det er fullt mulig å kjøpe bedplate til eksisterende grav, men da vil det ofte bli ulike nyanser i farge og struktur.  Uansett størrelse får du en bedplate hos oss til en fornuftig pris opplyser Grimstad, som har hørt om tilfeller der rammen koster både fire- og fem ganger den Løvaas Naturstein opererer med.

Omsliping, navnetillegg og oppretting – vedlikehold av eldre steiner kan vi gjøre i vårt verksted fra kr.3000,-. Se alle tjenester for gravminne her.

Den beste måten å finne ut hva en gravstein koster er å bruke vår gravsteinskomponator. Da får du et tydelig bilde på hvor mye koster en gravstein med akkurat det tilbehøret dere ser for dere. Prisen er endelig og det er ingen sjulte kostnader.

BEREGN TOTALPRIS PÅ GRAVSTEIN HER